nieuws

Wat betaalde Sagax voor Dordtse toastfabriek?

Beleggingen

Op het terrein van Continental Bakeries in Dordrecht dat onlangs werd gekocht door de Zweedse vastgoedinvesteerder Sagax rust een jaarlijkse erfpachtcanon van bijna 124.000 euro, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Wat betaalde Sagax voor Dordtse toastfabriek?

Sagax betaalde 12.250.000 euro voor het complex aan de Pieter Zeemanweg 17 dat bestaat uit een magazijn van 23.000 m2 op een industrieel perceel van 45.000 m2. De locaties omvatten productie, logistiek en kantoorruimtes. De Zweden tekenden een langjarige huurovereenkomst met de bestaande bewoner Continental Bakeries, onder meer bekend van de Haust-toastjes en de Deventer ontbijtkoek van Busink.

Nederlands bezit

Sagax heeft bedrijfsmatig bezit in Zweden, Finland, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Denemarken. Op 30 juni had het 44 Nederlandse bezittingen in de boeken, verspreid over heel het land. In totaal had Sagax toen 527 vastgoedbezittingen, goed voor 2.931.000 m2 bvo.

Reageer op dit artikel