nieuws

Breevast bespreekt verkoop Financietoren met Meritz

Beleggingen

Breevast bespreekt verkoop Financietoren met Meritz

Breevast onderhandelt over de verkoop van de Financietoren in Brussel met een consortium met het Zuid-Koreaanse Meritz.

De vraagprijs bedraagt 1,4 miljard euro, heeft Vastgoedmarkt in de markt vernomen. Breevast onthoudt zich van commentaar.

Meritz werkt voor de mogelijke koop samen met de Zuid-Koreaanse partij AIP Asset Management en The Valesco Groep uit Europa. In Nederland investeerde Meritz al in multifunctioneel complex De Rotterdam in Rotterdam en kantoorcomplex Atrium in Amsterdam.

De 155.000 m2 grote Financietoren stond in 2016 al in de etalage voor 1,2 miljard euro. Een verkoop tegen die prijs zou een aanvangsrendement hebben betekend van 4,5 procent, zo berichtte destijds La Libre Belgique. Een consortium rond de Ierse vastgoedmagnaat Derek Quinlan toonde zich geïnteresseerd, maar haakte af.

Negatieve rente

Het vooruitzicht op negatieve rente zou aanleiding zijn om de Financietoren weer op de markt te brengen, omdat beleggers in stenen vluchten.

Breevast verhuurt de 36 verdiepingen tellende Financietoren aan de Belgische overheid voor een periode van meer dan 15 jaar. Het eigendom brengt – via geïndexeerde contracten – jaarlijks een huur op van bijna 60 miljoen euro op. Er werken in de toren 4.600 ambtenaren.

CBRE begeleidt Breevast bij de onderhandelingen.

Reageer op dit artikel