nieuws

Hoofdprijs grif betaald voor Amsterdams rijtjeshuis

Beleggingen

Kan niet, bestaat niet in de Amsterdamse woningmarkt. Dus het rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid dat onlangs voor bijna anderhalf miljoen euro te koop werd gezet, is nu al zo goed als verkocht. 

Hoofdprijs grif betaald voor Amsterdams rijtjeshuis
Henriette Bosmansstraat 22, Amsterdam

De woning aan de Henriëtte Bosmansstraat 22 in stadsdeel Amsterdam-Zuid is symbool geworden voor de gekte op de Amsterdamse woningmarkt waar veredelde bezemkasten plotseling een royaal appartement heten. Dus toen de rijtjeswoning uit 1954 precies een week geleden voor 1.450.000 euro in de verkoop kwam, was de verontwaardiging niet van de lucht. Ook de Amsterdamse bouwen- en wonen wethouder Laurens Ivens greep de vraagprijs aan om opnieuw te wijzen op de groeiende onbetaalbaarheid van wonen in de hoofdstad.

Onder bod

Voor woningzoekenden was de gevraagde som echter geen beletsel want de woning is nu al ‘onder bod’ zal valt op Funda te lezen. Voor die die bijna anderhalf miljoen euro krijgt de koper dan wel een ‘ruime en lichte tussenwoning met losse garage’ in een ‘kindvriendelijke buurt’. De woning met een woonoppervlak van 144 vierkante meter heeft vier slaapkamers, twee badkamers en een achtertuin van 76 vierkante meter op het zuidwesten. De ‘chique Beethovenstraat met diverse winkels’ ligt op loopafstand.

Woz-waarde

De huidige eigenaar kocht het pand blijkens gegevens van het Kadaster in 2001 tegen een minnelijk vastgestelde verkoopprijs van 600.000 gulden, ruim 270.000 euro. De woz-waarde van het pand lag per 1 januari 2017 al aanmerkelijk hoger: op 884.000 euro.

Reageer op dit artikel