nieuws

‘Samenvoegen winkelbezit Zuidplein kan aantrekkelijk zijn’

Beleggingen

NSI heeft in totaal meer dan 21.000 m2 winkeloppervlakte in de aanbieding in en om  het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein. 

‘Samenvoegen winkelbezit Zuidplein kan aantrekkelijk zijn’
Winkelcentrum Zuidplein

NSI wil zich volledig gaan toeleggen op kantoren en is daarom bezig met het verkopen van haar resterende winkelbezit. In het eerste halfjaar van 2019 verkocht het al drie (delen) van winkelcentra in Rijswijk, Den Haag en Utrecht voor 29,3 miljoen euro.

Vier holdings

De resterende 7 procent winkelbezit huist voor het grootste deel in Heerlen, winkelcentum ’t Loon en -het meest in het oog springend- winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. In het overdekte winkelcentrum is NSI nu nog één van de grootste huisbazen. De vastgoedbelegger heeft ruim 21.000 m2 winkelvloeroppervlak in bezit op het Zuidplein (7.891 m2), Zuiderterras (11.331 m2), Zuidplein Hoog I (2.246 m2) en Zuidplein Hoog II (180 m2). Per ‘straat’ heeft NSI de winkelpanden in een aparte holding gedaan.

60 eigenaren

Het bezit van NSI is goed voor 22 procent van de totale wvo van het winkelcentrum, waarbij het grootste beslag is voor Albert Heijn,  ING en Primark. De overige winkelpanden zijn verdeel over zo’n 60 eigenaren.

Top 3 winkelcentra

Het verdeelde bezit doet volgens Dirk Jan Lucas, head of investor relations bij NSI, weinig af van de verkoopkansen. ‘Het zou makkelijker zijn om een belang in het geheel te verkopen, wellicht staat er iemand op die de boel gaat consolideren. Daar kun je (zelfs in deze markt) aardig aan verdienen. Zuidplein is qua grootte één van de top 3 winkelcentra in Nederland, dus kan een interessante belegging zijn.’

Flinke opknapbeurt

Begin dit jaar kwam het overgrote deel van de vereniging van eigenaren overeen dat Zuidplein een flinke opknapbeurt krijgt, kosten 20 miljoen euro. NSI neemt hiervan 5 miljoen voor haar rekening. Er zal ook 5.000 m2 wvo aan het centrum worden toegevoegd.

 

Reageer op dit artikel