nieuws

CRA ontwikkelt 59 Haarlemse huurappartementen voor Amvest

Beleggingen

CRA ontwikkelt 59 Haarlemse huurappartementen voor Amvest
Wethouder Floor Rudinger van Haarlem na het plaatsen van een maquette aan de Pim Mulierlaan

De bouw van de 59 appartementen aan de Pim Mulierlaan in Haarlem van de combinatie ontwikkelaar CRA Vastgoed en Ouwehand Bouw Groep vordert gestaag. De appartementen zijn bestemd voor de verhuur in het middeldure huursegment.

Bij de honkbalvelden in Haarlem aan de Pim Mulierlaan ontwikkelt CRA Vastgoed (onderdeel VB Groep) uit Eindhoven en bouwt Ouwehand Bouw uit Gorinchem een appartementencomplex met parkeervoorzieningen op maaiveld.

De 59 appartementen zijn verkocht aan Amvest. Amvest is voornemens deze appartementen te verhuren in het middeldure huursegment. Het complex naar een ontwerp van Mulleners + Mulleners-architecten bestaat uit tien bouwlagen en is grotendeels opgebouwd in prefab-elementen. De oplevering wordt verwacht september 2019.

Lange ontwikkeltijd

Aan de bouw ging een lange periode vooraf. In 2007 verkreeg CRA Vastgoed de kavel. Aanvankelijk was het doel er een kantoorgebouw te realiseren. Door de vastgoedcrises in de daaropvolgende jaren werden de plannen tijdelijk geparkeerd. Na de crisis bleek voor de locatie meer behoefte te bestaan aan woningbouw dan kantoorruimte. Om woningbouw te kunnen realiseren was een bestemmingplan wijziging noodzakelijk. Nadat alle vergunningen verleend waren kon de bouw op 3 september 2018 snel van start.

Raakvlak van land en lucht

De Haarlemse wethouder Floor Roduner metselde onlangs een plaquette in bij de entree. Deze plaquette toont de tekst: ‘Op het raakvlak van land en lucht bouwen we een huis voor dromen en herinneringen’.

Foto's

Reageer op dit artikel