Urban Interest koopt Storq vastgoedportefeuille

Urban Interest koopt Storq vastgoedportefeuille
Zeestraat 74, Den Haag

Urban Interest koopt de 'Storq Portefeuille Commercieel' van Onderlinge Den Haag. De vastgoedportefeuille is voor het overgrote deel gelegen in de regio Den Haag.

Deze portefeuille kenmerkt zich door het authentieke karakter van de objecten waarvan meer dan de helft een bouwjaar hebben van begin twintigste eeuw.

De zogeheten Storq-portefeuille bestaat volgens Urban Interest uit vijf kantoorvilla’s, vier winkels met bovengelegen woningen, een zorginstelling en zeven studentenwoningen. Een groot deel van de portefeuille bestaat uit monumenten. Het metrage van de objecten samen is zo'n 10.000 m2.

Kantoren en winkels

Het gaat om de kantoorpanden aan Zeestraat 74, Javastraat 3, Nassaulaan 9 en 11, het herenhuis op nummer 15 en het kantoor op nummer 25. Bij de winkels gaat het om Noordeinde 102-102A, Theresiastraat 286, 292, 304 en Zeestraat 48, inclusief bovengelegen woningen.

Landgoed Ockenrode

In de portefeuille zitten ook het landgoed Ockenrode aan de Monsterseweg 194 - in gebruik bij verslavingszorgkliniek Triora - en acht woningen in Delft aan Hugo de Grootstraat 238, Julianalaan 104, Oosteinde 156, Prins Mauritsstraat 26 en 28, Van de Spiegelstraat 60, 62 en Buitenwatersloot 161.

Urban Interest betaalde 28,9 miljoen euro (Kadaster). De kantoren en winkel worden door Urban Interest ondergebracht in Stichting Spavola, het overige vastgoed in EKA Vastgoed II.

CBRE heeft de verkoop namens Onderlinge ’s-Gravenhage begeleid.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.