nieuws

Mediamarkt naar nieuw distributiecentrum in Etten-Leur

Beleggingen

Heylen heeft het startsein gegeven voor de bouw van een warehouse voor Mediamarkt in Etten-Leur.

Mediamarkt naar nieuw distributiecentrum in Etten-Leur
Dc Mediamarkt Etten Leur

De elektronicaretailer tekende een overeenkomst voor logistieke dienstverlening met ID Logistics. Dat bedrijf sloot op zijn beurt een huurovereenkomst met Heylen voor 55.000 m2 in het 70.000 m2 grote warehouse. De logistieke campus is verdeeld in geschakelde units zodat de huisvesting van de klant kan groeien of krimpen. Mediamarkt gaat vier van de vijf units gebruiken.

Het project centraliseert de bevoorrading en distributie van de 49 winkels en dat moet de efficiëntie voor leveranciers vergroten. De bouw is naar verwachting midden 2019 klaar. De hele operatie zal de regio zo’n 150 banen opleveren.

Het nieuw magazijn zal Tapa A gecertificeerd zijn, de hoogst haalbare beveiligingsstandaard in de transportsector. De locatie wordt daarvoor ingedeeld in drie perimeters met elk specifieke veiligheidsmaatregelen. Om ramkraken onmogelijk te maken, komen er speciale omheiningen, verhoogde boordstenen en veiligheidsglas.

Reageer op dit artikel