nieuws

Transformatie gebouw Arabian-American Oil Company voltooid

Beleggingen

Met de onthulling van een gegraveerde steen in de gevel, leverde TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep dinsdag 4 december het appartementengebouw Groot Hertogin in Den Haag officieel op aan opdrachtgever Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Transformatie gebouw Arabian-American Oil Company voltooid

In de steen staat de naam gegraveerd van architect J.W. Janzen. Hij ontwierp in de jaren vijftig van de vorige eeuw dit voormalige kantoorgebouw voor de Arabian-American Oil Company aan de Laan van Meerdervoort 55. Zijn kleindochter Rike Hesselink kreeg de eer om samen met Pieter Sitsen van KOW Architecten de gevelsteen te onthullen. Hiermee is de transformatie van het kantoorgebouw naar 85 appartementen voltooid. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. De huurders krijgen op 7 december hun sleutels.

Koopmans transformeerde het voormalige kantoorgebouw naar 85 moderne en gasloze appartementen. KOW uit Den Haag heeft het ontwerp gemaakt voor deze transformatie en ervoor gezorgd dat de karakteristieke uitstraling van het gebouw is behouden. De bestaande constructie met betonnen kolommen, vloeren en (gevel)elementen, is gehandhaafd. Veel unieke details bleven intact, zoals de marmeren trap,  de glazen liftkooi en het prachtige trappenhuis bij de nevenentree.

Syntrus Achmea beschikt namens een van haar klanten nu over een gebouw met een grote diversiteit aan moderne woningen in een karakteristiek jasje, van appartementen tot maisonnettes en penthouses. Huurders kunnen drie dagen per week gebruikmaken van een assistent, die pakketjes aanneemt en bemiddelt bij het vinden van een huishoudelijke hulp of een oppas.

Reageer op dit artikel