nieuws

Nieuwe huurovereenkomst en verkoop Jumbo supermarkt

Beleggingen

Jumbo Supermarkten heeft een nieuwe huurovereenkomst voor lange duur gesloten met Tres Invest in Winkelcentrum Walburg te Zwijndrecht. Tres Invest heeft de supermarktruimte vervolgens verkocht aan Stichting Supermarktfonds.

Nieuwe huurovereenkomst en verkoop Jumbo supermarkt

Jumbo was al gevestigd in dit overdekte winkelcentrum, dat een grondige renovatie ondergaat. Naast
verschillende inpandige aanpassingen zullen de gevels en de publieksentrees worden aangepakt. De
gemeente Zwijndrecht zal naar verwachting in 2019 starten met de herinrichting van de buitenruimte
in de directe omgeving van dit druk bezochte winkelcentrum, wat de uitstraling van Walburg verder zal
versterken.

Tres Invest verwierf de betreffende supermarkt in maart van dit jaar samen met ander vastgoed voor 14 miljoen euro (Kadaster) van Vastned. VastNed Retail kocht de supermarkt in 2011 van Unibail-Rodamco samen met 32 andere units in het winkelcentrum voor 40,5 miljoen euro inclusief aankoopkosten. Wat thans betaald is voor de Jumbo-vestiging, valt nog niet te achterhalen in het Kadaster.

Heeneman & Partners is  initiatiefnemer en beheerder van supermarktfonds.nl. Met deze aankoop heeft supermarktfonds.nl negen supermarktobjecten in portefeuille en een fondsvermogen van circa  60 miljoen euro.

Jumbo huurt in de nieuwe situatie 3.265 m² voor 10 jaar en zal de supermarkt in het eerste kwartaal van 2019
compleet gaan vernieuwen. Tijdens de verbouwing gaat de winkel enkele dagen dicht.

Tres Invest werd bij de verhuur en verkoop geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en VAD Notarissen. Koper, Stichting Supermarktfonds.nl, werd commercieel geadviseerd door Syntesa Vastgoedprojecten en juridisch bijgestaan door Lexence Advocaten en Notarissen.

Reageer op dit artikel