nieuws

Bouwinvest investeert 75 miljoen in Frankrijk

Beleggingen

Bouwinvest Real Estate Investors heeft 75 miljoen euro belegd in de woning- en zorgsector in grote Franse steden.

Bouwinvest investeert 75 miljoen in Frankrijk
Suresnes, Parijs

De projecten liggen vooral in Parijs, maar ook in andere grote Franse steden als Marseille, Nancy, Lyon, Lille en Nice. De vooruitzichten voor Frankrijk – en in het bijzonder de metropoolregio’s – zijn gunstig, zegt Bouwinvest op basis van eigen onderzoek. De vraag naar woningen en zorgvastgoed zal naar verwachting toenemen door de doorgaande urbanisatie en toenemende vergrijzing in Frankrijk.

Bouwinvest belegt via een closed end woningbeleggingsfonds van AEW (AEW Residys). AEW wil de huidige portefeuille van ongeveer 600 woningen (elf woningprojecten) uitbreiden tot ongeveer 35 projecten. Bouwinvest wil zijn Europese portefeuille laten groeien van ongeveer 1 miljard euro in 2018 naar 1,5 miljard euro in 2020. Wereldwijd wil de vermogensbeheerder groeien naar 4,3 miljard euro in 2020 op een totaal beheerd vermogen van 13 miljard euro.

Reageer op dit artikel