nieuws

Certitudo Capital breidt positie in Amstel III uit

Beleggingen

Certitudo Capital breidt positie in Amstel III uit

Certitudo Capital heeft voor ongeveer 13 miljoen euro drie panden in Amsterdam gekocht ten behoeve van haar eigen vastgoedportefeuille en breidt hier haar eigendomspositie binnen het Amstel III-gebied in Amsterdam verder uit.

Het betreft de volgende objecten: het object aan de Paasheuvelweg 5 bestaande uit circa 2.800 m2 kantoorruimte en 54 parkeerplaatsen is volledig verhuurd aan IKEA Beheer die hier haar landelijke hoofdkantoor heeft gevestigd. Dit pand heeft Certitudo voor 3,975 miljoen euro van PHW 5 gekocht. Paasheuvelweg 39-50 bestaande uit 4.000 m2 kantoorruimte en 54 parkeerplaatsen en is verhuurd aan diverse partijen met kort lopende huurcontracten. Koopsom is 5,55 miljoen euro, verkoper is Paasheuvelweg 39/50 bv. Paasheuvel 8A bestaande uit circa 2.500 m2 kantoorruimte en 44 parkeerplaatsen en is onder andere verhuurd aan mode-ontwerpster Monique Collignon. Koopprijs is 3,5 miljoen euro, verkoper is PHW 8.

De panden liggen in het kantoren- en bedrijvengebied Amstel III. Amstel III is onlangs een nieuwe weg ingeslagen met een geleidelijke transformatie van monofunctioneel werkgebied naar een gemengd (hoog)stedelijk werkwoongebied in de kantorenzone, en een gemengd werkgebied in de bedrijvenzone. Hiermee krijgt het gebied een nieuwe impuls. In 2014 is hiervoor het bestemmingsplan aangepast, waardoor horeca, detailhandel, hotels nu ook tot de mogelijkheden in het gebied behoren.

De Bossche vastgoedonderneming  Certitudo heeft in de afgelopen periode meerdere eigendommen verworven in
Amstel III, totaal circa 40.000 m2 kaveloppervlak. Hiermee is het Brabantse vastgoedbedrijf nauw betrokken bij deze
gebiedstransformatie. Certitudo werd bijgestaan door het notariaat van Simmons & Simmons.

Reageer op dit artikel