nieuws

Kantoor Architecten Cie Amsterdam verkocht

Beleggingen

Kantoor Architecten Cie Amsterdam verkocht
Keizersgracht 124-128 in Amsterdam

Een particuliere belegger heeft het op eigen grond gelegen monumentale grachtenpand van 900 m2 aan de Keizersgracht 124-128 in Amsterdam gekocht van drie particuliere beleggers.

Dat bericht vastgoedadviseur NL real estate – Knight Frank die samen met Eversheds Sutherland advocaten en Notarissen de koper hebben begeleid bij de transactie. Momenteel is het pand verhuurd aan Architecten Cie en Evolve Health. De koopsom bedraagt 16,15 miljoen euro, blijkens de akte van levering van 1 februari (Kadaster). Koper is Red Carpet Industries, aldus het Kadaster.

De panden zijn gebouwd rond 1615 als woning. In de jaren vijftig zijn de panden samengevoegd en in gebruik genomen als kantoor door Victoria verzekeringen. Het pand kenmerkt zich door een monumentale voorgevel, een moderne achtergevel en grote open en hoge vloeren van 650 m2, aldus de vastgoedadviseur. Op de bovenste verdieping bevindt zich een kantoor/penthouse van ruim 250 m2 met dakterras. Koper zal het pand aan de buitenzijde renoveren en onder andere voorzien van nieuwe installaties.

Reageer op dit artikel