nieuws

Sebald breidt portfolio Royal Properties fors uit

Beleggingen

Sebald breidt portfolio Royal Properties fors uit
Silverpoint-complex Schapenkamp 12 in Hilversum, een aankoop door Sebald namens Royal Properties Group

Sebald heeft voor Royal Properties Group (RPG) in de tweede helft van 2017 vijf transacties gerealiseerd. Daarvan zijn 36 objecten verworven voor 65 miljoen euro.

De vastgoedportefeuille van RPG wordt hiermee uitgebreid met in totaal 22.000 m2 kantoorruimte, 23.000 m2 winkels en woningen en 850 parkeerplaatsen. Het vastgoed ligt hoofdzakelijk in de Randstad (Hilversum, Hoofddorp, Utrecht) en Venlo en is aangekocht voor ongeveer 65 miljoen euro. Het gemiddeld bruto aanvangsrendement van de aankopen bedraagt 9,0 procent met een gemiddeld gewogen looptijd van 4,8 jaar.

Meest in het oog springende huurders van de verworven objecten Hoogvliet, Q-Park, Sixt, Hema, Grolsch, Trekpleister, Crocs, Douglas, Wibra, Stichting Brein en MediaMonks. De meest recente aankoop is het Silverpoint-complex in Hilversum, dat op 29 december 2017 van eigenaar is gewisseld. Het gebouw van ongeveer 7.650 m2 ligt tegenover het treinstation van Hilversum en grenst aan het winkelgebied. Het complex bestaat uit kantoorruimte, winkelruimte, een supermarkt, een café/hotel, woningen en een parkeergarage met 320 parkeerplekken.

Verkoper is Stichting Multifunctioneel Complex Silverpoint, blijkt uit Kadastergegevens. De koopsom van Silverpoint bedraagt 14,361 miljoen euro, aldus de akte van levering van 29 december. Koper is Interzeister, een bv van Royal Properties Group.

De verkoper werd geadviseerd door Colliers International. De betrokken notaris bij deze transactie was Schut Van de Ven. Hedde Stegenga en Juul Derks van Sebald zijn tevreden met de aankopen: ‘Door een aantal off-market transacties te combineren met atypische gebouwen, zijn wij in een sterk competitieve markt er toch weer in geslaagd een flink aantal transacties te realiseren. Dit heeft geleid tot een kwalitatief goed gelegen en goed gespreide portefeuille met ontwikkelingspotentieel.’

Reageer op dit artikel