nieuws

Nijmegen dit jaar duurzame hoofdstad Europa

Beleggingen

Nijmegen dit jaar duurzame hoofdstad Europa

Nijmegen is dit jaar de duurzame hoofdstad van Europa.

Een Europese jury heeft de Gelderse stad de Green Capital Award toegekend, omdat ‘Nijmegen als geen ander in staat is om inwoners, bedrijven en overheid bij elkaar te brengen onder de noemer van een groene stad’, zo staat in het juryrapport. De festiviteiten gingen afgelopen weekeinde van start met Wondertuin, een festival vol groene en duurzame evenementen in het centrum van de stad.

De Green Capital Award is een wisseltrofee, die sinds 2008 door de EU wordt uitgereikt. Eerder waren onder andere Stockholm en Hamburg groene hoofdstad van Europa. De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is trots op de erkenning: ‘Deze prijs is te danken aan een enthousiaste groep ‘groene doeners’ die ervoor zorgen dat onze stad steeds duurzamer wordt. Zij bewijzen dat een betere wereld bij jezelf begint. Bij je gezin, je eigen buurt. Bij je werkplek, je eigen bedrijf.’ Zaterdagmiddag waren staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en EU-commissaris Karmenu Vella bij de officiële plechtigheid.

Het hele jaar staat Nijmegen bol van de groene activiteiten. Het ministerie van Infrastructuur houdt er een congres over duurzame binnenvaart, de Vierdaagsefeesten – nu al het duurzaamste grote evenement van Nederland – doen er nog een schepje bovenop en op de Waalkade start in februari een spel met prullenbakken, gemaakt van gejut rivierafval.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels