nieuws

CBRE GI koopt Vorm-woningen in Amsterdam Oost

Beleggingen

CBRE GI koopt Vorm-woningen in Amsterdam Oost
Nieuwbouwproject van Vorm en Porten Development Cruquius in Cruquius

CBRE Global Investors heeft 149 nog te realiseren appartementen in Amsterdam gekocht van Vorm. Het betreft een nieuwbouwproject van Vorm en Porten Development Cruquius in Cruquius in het Oostelijk Havengebied.

Om de verkoop te bezegelen hebben Vorm en CBRE GI er voor gekozen om ieder 149 maaltijden (afgeleid van de 149 appartementen) te sponsoren bij de traditionele jaarlijkse kerstviering van het Leger des Heils Amsterdam in de Koepelkerk. Het project naar ontwerp van Dam & Partners Architecten bestaat uit drie gebouwen aan het Amsterdam Rijnkanaal op een schiereiland in een autoluw gebied.

De woongebouwen komen op de locatie van een bedrijfsloods van een vroegere locomotievenwerkplaats. De sloop daarvan begint in het vierde kwartaal van 2018. De bouwstart staat in het eerste kwartaal van 2019 gepland, de oplevering volgt dan twee jaar later. De appartementen krijgen royale balkons en dakterrassen. Op de begane grond van twee gebouwen komt 1.500 m commerciële ruimte. Onder de gebouwen komt een eenlaagsparkeergarage met een rechtstreekse toegang naar elk gebouw.

In het tweede blok is de begane grond ontworpen in aansluiting op het voormalige schaftlokaal van de locomotievenwerkplaats van firma Orenstein en Koppel. Dit pandje blijft behouden en krijgt een horecafunctie met terras direct aan het water. Daarnaast komen in het derde blok werkstudio’s van 40 tot 80 m2 voor kleine bedrijven. Over het huurprijsniveau kunnen partijen nog niets zeggen.

Het project zal zonder aardgas worden aangelegd; de appartementen krijgen een individuele warmtepomp en op de daken komen zonnepanelen. Cruquius ligt in stadsdeel Oost in het Oostelijk havengebied. De woningen worden onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund. Dit fonds is volgens GRESB het duurzaamste woningfonds in Europa.

Reageer op dit artikel