nieuws

DeltaWonen levert 50 sociale huurwoningen op

Beleggingen

DeltaWonen levert 50 sociale huurwoningen op

Directieleden van deltaWonen overhandigden dinsdag een sleutel aan mevrouw De Boer, bewoonster van één van de 50 sociale woningen op de oude ziekenhuislocatie Weezenlanden in het hart van Zwolle.

Het betreft 41 appartementen en negen eengezinswoningen, gebouwd op op plek van het oude ziekenhuis Weezenlanden. De woningen van deltaWonen zijn nu opgeleverd en bewoond. Een mix van jong en oud die dichtbij de binnenstad van Zwolle willen wonen, hebben hun intrek in de nieuwe woningen genomen. De appartementen en eengezinswoningen hebben 2 tot 3 slaapkamers en zijn bijzonder energiezuinig.

De oplevering van de huurwoningen en appartementen is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad voor 2019 versneld circa 350 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten.

Reageer op dit artikel