nieuws

Angelo, Gordon & Co en APF kopen kantoorportefeuille

Beleggingen

Angelo, Gordon & Co en APF kopen kantoorportefeuille

Angelo, Gordon & Co en APF International hebben middels een joint venture voor 42 miljoen euro drie monumentale kantoorpanden verworven in het centrum van Amsterdam.

De portefeuille bedraagt circa 15.000m2 VVO-kantoorruimte en parkeren. Deze drie objecten zijn gesitueerd aan de Herengracht (Herenstaete), Keizersgracht (De Sterre) en de Van Diemenstraat (IJ-point) te Amsterdam.

De joint venture zal de objecten renoveren en opnieuw positioneren met een aantal unieke kantoorconcepten. Hiermee wordt ingesprongen op het beperkte aanbod van grote moderne kantoorvloeren in Amsterdam Centrum. De gebouwen beschikken over verhuurbare vloeroppervlakten groter dan 1.000m² per verdieping. De Herengracht en Van Diemenstraat werden reeds eerder geleverd maar publicatie bleef uit door de vertraagde levering van de Keizersgracht. Die levering heeft deze week plaatsgevonden.

In totaal heeft deze joint venture de afgelopen twee jaar meer dan 120.000 m2 aan kantoren verworven in Amsterdam en Utrecht. Angelo, Gordon & Co is een investment advisor (circa 27 miljard dollar onder management) van alternative investments die veelal in vastgoed investeert via joint ventures. APF International is een Amsterdamse investment manager met circa 1.1 miljard euro onder beheer.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde Canal View bij de verkoop.

Reageer op dit artikel