nieuws

‘Transactiebedrijf Syntrus Achmea kan versnellen’

Beleggingen

‘Transactiebedrijf Syntrus Achmea kan versnellen’
Nicole Maarsen

Het transactiebedrijf van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (Saref) kan en moet versnellen. Dat zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoedbeleggingen bij Saref.

‘Soms horen we dat we langzaam zijn’, zegt Maarsen. ‘Voor een deel zit dat in de schaal waarop we werken. Wanneer je een grote hoeveelheid woningen in één keer wilt kopen, ben je wel een paar weken bezig.’ De vaart kan eruit gaan, zodra een acquisitie enkele honderden woningen tegelijk behelst. Syntrus Achmea structureert dan één transactie voor meer klanten. Dat kost tijd.

‘Toch denk ik dat wij kunnen versnellen’, vervolgt Maarsen. ‘Ik vind dat dit ook moet, want de vastgoedmarkt vraagt dat van ons. Niet alle factoren die het investeringstempo bepalen hebben we in de hand, maar er zijn dingen waar we wel invloed op hebben. Daar moeten we ons op richten. Dat doen we door de inrichting van een gefocust transactieteam en de opzet van een strategisch acquisitieteam. Deze teams zullen ons bestaande ontwikkelbedrijf helpen in de acquisitie door acquisitiekansen zelf te creëren en alle komende tenders, portefeuilleverkopen enzovoorts vroegtijdig te signaleren.’

‘In bijvoorbeeld de zorgmarkt hebben we geïnvesteerd in relaties met ontwikkelaars en zorginstellingen. Ook via ons moederbedrijf Achmea hebben we toegang tot de gebruikersmarkt voor zorgvastgoed. Het heeft een aanlooptijd nodig, maar op een gegeven moment zie je de dealflow op gang komen.’

Lees het hele interview met Nicole Maarsen online of in de papieren novembereditie van Vastgoedmarkt, die 19 november verscheen.

Download de Outlook 2018-2020 van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Reageer op dit artikel