nieuws

New Babylon bijna volledig bezet met full-serviceconcept

Beleggingen

Icon Real Estate herontwikkelt het winkelgedeelte van New Babylon grotendeels naar vergader-, congres- en horecaruimte. Hiertoe heeft Icon al 12.000 m2 aan huurovereenkomsten afgesloten.

New Babylon bijna volledig bezet met full-serviceconcept
New Babylon Den Haag

Dat laat de eigenaar van het Haagse multifunctionele complex naast Den Haag Centraal weten. Het winkelgedeelte van Babylon en later New Babylon heeft nooit goed gelopen. Na het faillissement van een mislukte outletformule en het vertrek van andere retailers en restaurants blijkt Icon het concept drastisch te hebben omgegooid. New Babylon krijgt een full-serviceconcept. Het bestaande meeting- en business-center van Property Works wordt aanzienlijk uitgebreid tot 8.000 m2.

In het complex komt een nieuwe flagshipstore van Coolblue van 2.600 m2, een sportschool van 1.500 m2 en verschillende horecagelegenheden. Hieronder zijn hoogwaardige concepten voor zakelijke lunches met tafelservice die de bestaande goedlopende horeca aanvullen. De bezettingsgraad van het service- en retailgedeelte van New Babylon is gestegen naar 85 procent. Voor het overige deel bevinden de onderhandelingen zich in een vergevorderd stadium, waardoor het complex in feite volledig bezet is, aldus de eigenaar.

‘Icon concludeerde dat er weinig vraag was naar een winkelcentrum in Amerikaanse stijl met voornamelijk kledingwinkels. De behoeften van de gebruikers sloten bovendien niet aan bij het complex en de omgeving. Aan de ene kant hadden we grote kledingwinkels die de hele dag leeg waren. Aan de andere kant klaagden huurders dat ze naar de binnenstad moesten voor een zakelijke, formelere lunch. Tegelijkertijd draaiden de vergader- en congresfaciliteiten op volle capaciteit en was er vraag naar meer.’

Hiermee zegt Icon tegemoet te komen aan de wensen van de gebruikers van het complex, de huurders van de kantoorruimtes en de bewoners, de naburige studenten en verschillende ministeries. Bovendien komen er door het ‘KJ Plein project’ nog eens 350 wooneenheden bij die de vraag naar deze diensten flink zullen verhogen.’

Daarnaast zal Icon de zichtbaarheid van New Babylon verbeteren. Ook de doorloop in het gebouw wordt aangepakt, waardoor het services- en kantoorgedeelte aanzienlijk toegankelijker wordt voor zowel bezoekers als gebruikers van het complex. Dit wordt mogelijk gemaakt door eigen kapitaalinvesteringen en financiering van ING Real Estate Finance.

Reageer op dit artikel