nieuws

Montea koopt dc Bas Logistics

Beleggingen

Montea koopt dc Bas Logistics

Montea heeft een logistiek centrum verworven op Bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur. Het distributiecentrum bestaat uit 6.870 m² opslagruimte en 1.730 m² kantoren en is verhuurd aan Bas Logistics.

Bovendien  heeft het Belgische logistieke vastgoedfonds een aangrenzend terrein gekocht van 20.808 m² voor de bouw en huur van de uitbreiding van het bestaande distributiecentrum voor Bas Logistics. De uitbreiding zal bestaan uit 9.900 m² opslagruimte, een mezzanine van 900 m² en een werkplaats van 570 m². Het build-to-suit project zal tegen april 2018 opgeleverd worden.

Bas Logistics ondertekent een triple-net huurovereenkomst voor een vaste periode van 13 jaar voor het bestaande distributiecentrum en voor een vaste periode van 12,5 jaar voor de uitbreiding. Het bedrijf is een allround logistieke dienstverlener met vestigingen in Etten-Leur (Nederland), Cambiago (Italië) en Bratislava (Slowakije).

Deze transactie vertegenwoordigt een totale investeringswaarde van 14 miljoen euro, gefinancierd met bankschuld en zal een netto aanvangsrendement genereren van ongeveer 6 procent.

In de succesvolle kapitaalverhoging van september 2017, kondigde Montea reeds voor 79 miljoen euro projecten in uitvoering aan. Inclusief de huidige investering, wordt dit bedrag opgetrokken naar 93 miljoen euro.

Reageer op dit artikel