nieuws

Hanzevast verkoopt 25 Groningse panden

Beleggingen

Hanzevast verkoopt 25 Groningse panden
Van Elmpthuis, Herestraat, Groningen

Beleggingsaanbieder Hanzevast heeft vrijdag 6 oktober de zogeheten Gorecht-vastgoedportefeuille aan de Amerikaanse investeerder HighBrook verkocht. Het betreft 25 karakteristieke panden met een totale oppervlakte van circa 48.000 m2, hoofdzakelijk gelegen in de binnenstad van Groningen.

Het bedrijf neemt hiermee afscheid van een stuk gewaardeerde historie, de objecten worden al meer dan 15 jaar beheerd door Hanzevast en bevinden zich veelal op sleutellocaties.  In de portefeuille zitten veel monumentale panden die in de afgelopen jaren zijn gerestaureerd, waarbij veel rekening gehouden is met het behoud van de historie van de gebouwen.

De verkoop betreft bijvoorbeeld het Van Elmpthuis een in 1928 gebouwd voormalig bankgebouw van de Friesch-Groningsche Hypotheekbank en standplaats van het Launch Café, als ook De Faun waar tot voor kort modeketen Zara was gehuisvest. Beide objecten fungeren aan de kop van de Herestraat elke dag voor meer dan 50.000 passanten de markante ontvangstpoort van de Groninger binnenstad. Daarnaast behoren het door Hanzevast geïnitieerde gezondheidscentrum Hoendiep, twee gerestaureerde stadhuizen aan de Ubbo Emmiussingel en het hotelgebouw Corps de Garde ook tot de verkochte gebouwen.

‘Door de verkoop dragen wij het rentmeesterschap van een aantal voor de stad Groningen belangrijke gebouwen over aan buitenlandse handen. Wij hebben met veel liefde en plezier voor de gebouwen gezorgd, nu is het echter tijd om het stokje over te dragen’, aldus Jos Westra directeur bij Hanzevast.

Belangrijkste reden voor de verkoop is het beleggingsbeleid van de betreffende portefeuille. ‘Goede verkoopmomenten zijn inherent aan een vastgoedbeleggingsstrategie.’ Daarnaast speelt mee dat sprake is van een nieuwe productstrategie binnen Hanzevast. Gijs Elting ook directeur bij Hanzevast:’Wij zijn in de kern een beleggingsaanbieder voor Nederlandse beleggers. In de eerste helft van 2018 gaan wij in dat kader een nieuwe productstrategie uitzetten om beleggen in vastgoed toegankelijker te maken. Op een serieuze manier beleggen in vastgoed kan vaak pas vanaf vijftigduizend euro. Dat is zonde. Wij willen dit ook bereikbaar maken voor alledaagse beleggers met instapniveaus vanaf duizend euro. Dit vraagt dat onze organisatie ruimte maakt zodat we deze nieuwe strategie met voldoende aandacht kunnen uitrollen.’

 

Reageer op dit artikel