nieuws

Vijf sterren voor Zorgfonds Amvest

Beleggingen

Het Amvest Living & Care Fund heeft de hoogst haalbare Green Star met vijf sterren behaald in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Ook is het fonds eerste geworden in de categorie Healthcare.

Vijf sterren voor Zorgfonds Amvest
Guillaume Groen Amvest Futura in Oudewater

Het fonds heeft een brede duurzaamheidstrategie. Naast het realiseren van energiezuinige zorggebouwen, ligt de focus op de maatschappelijke impact door het creëren van een fijne woonomgeving voor kwetsbare ouderen. Persoonlijke hoogwaardige zorg is hierbij het uitgangspunt. Het Amvest Living & Care Fund (AL&C Fund) richt zich op wonen en leven voor ouderen met een (zwaardere) zorgindicatie, die mede daardoor niet meer zelfstandig kunnen wonen. De portefeuille omvat vastgoed voor meerdere zorgconcepten.

Amvest zoekt hiervoor langdurige samenwerking met vaste zorgpartners, die een kleinschalige formule met een vastomlijnd concept als keten in de markt zetten. Deze formules kenmerken zich door een beperkt aantal bewoners per complex, persoonlijke aandacht en hoogwaardige zorg en dienstverlening. Door de inzet van kleine gespecialiseerde zorgteams wordt maximale aandacht voor de bewoners in combinatie met een hoge mate van efficiency bereikt. De zorgconcepten waarin AL&C Fund investeert zijn op dit moment Zorggroep De Laren, Dagelijks Leven, Het Gastenhuis en Futura.

Reageer op dit artikel