nieuws

Syntrus Achmea koopt 25 woningen Groningen

Beleggingen

Syntrus Achmea koopt 25 woningen Groningen
Reitdiep Groningen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van zijn institutionele klanten, een Nederlands pensioenfonds, 25 energiezuinige woningen gekocht in de stad Groningen.

Op 21 september heeft wethouder Roeland van der Schaaf het officiële startsein gegeven voor de bouw van de woningen. In de wijk Reitdiep, vlakbij de Rijkuniversiteit Groningen, worden in totaal 75 woningen gebouwd: vijftig koopwoningen en 25 huurwoningen in de vrije sector.

De huurwoningen bestaan uit zeventien eengezinswoningen, twee levensloopbestendige woningen en zes twee-onder-één-kap woningen, variërend van 118 tot 143 m2 woonoppervlak. Alle huurwoningen zijn zeer energiezuinig (EPC 0) en worden voorzien van zonnepanelen. Naar verwachting zullen de woningen over een half jaar worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel