nieuws

M7 koopt portefeuille van Syntrus Achmea

Beleggingen

M7 heeft opnieuw een commerciële vastgoedportefeuille verworven. Dit keer heeft de asset manager voor bijna 40 miljoen euro 55.000 m2 aan kantoor- en bedrijfsruimte gekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

M7 koopt portefeuille van Syntrus Achmea
M7 koopt Alexander-portefeuille

Dat bevestigt M7. De portefeuille bestaat uit zeven kantoor- en twee bedrijfsgebouwen verspreid over Nederland. Het gaat om ongeveer 32.000 m2 kantoorruimte en 23.000 m2 bedrijfsruimte. M7 plaatst het vastgoed in het fonds M7 EREIP IV Dutch PropCo 2.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft de portefeuille namens Stichting Rabobank Pensioenfonds verkocht. Het Kadaster meldt een koopsom van 39,55 miljoen euro. Het gaat onder andere om een kantorencomplex aan de Haarlemmerweg in Amsterdam en een kantoor in Veenendaal. Half september kocht M7 al voor 78 miljoen euro de Alexander-portefeuille met ruim 95.000 m2 vastgoed van Tasman Properties. M7 is voorlopig nog niet uitgekocht. ‘Een aantal nieuwe deals zit al in de pen.’

Reageer op dit artikel