nieuws

Business center in voorheen lege panden Deventer

Beleggingen

De Rotterdamse ondernemer Alexander van der Cammen heeft twee leegstaande voormalige Eurocommerce-kantoren in Deventer gekocht. Hij herontwikkelt ze naar Business Center Deventer.

Business center in voorheen lege panden Deventer
Keulenstraat 10 in Deventer

Dat laat Van der Cammen weten. Hij kocht onlangs het kantoorgebouw aan Keulenstraat 10 in Deventer. Drie jaar geleden verwierf hij al het naastgelegen kantoor op nummer 12. Het pand op 10 is verkocht door EA Holland Office Fund, dat het in 2005 nog op naam kreeg voor ruim 6,6 miljoen euro. Van der Cammen kocht het pand middels zijn bv Rovapro op 7 juni voor 650.000 euro, aldus de akte van levering (Kadaster).

Het pand op 10 heeft een oppervlakte van ruim 3.500 m2 met 5.000 m2 eigen grond. De Rotterdam verbouwt het momenteel naar een modern business center. Studio Groen+Schild uit Deventer heeft de opdracht gekregen voor het interieur te ontwerpen waaronder de lounge waar de huurders dadelijk gebruik van kunnen maken. Van der Cammen verwacht in januari 2018 de eerste huurders te kunnen huisvesten in het gebouw dat Business Center Salland gaat heten.

Drie jaar geleden kocht de Rotterdammer via een executieveiling ook al het naastgelegen kantoorgebouw van 3.300 m2 aan de Keulenstraat 12 dat al jaren leegstond nadat LTO Noord het pand in 2009 had verlaten. Beide panden zijn eind jaren negentig ontwikkelt door Eurocommerce van toenmalig eigenaar Ger Visser senior. Makelaars waren in 2014 volgens Van der Cammen nog zeer sceptisch over de plannen van de Rotterdammer om een Business Center te maken in Deventer.

Er zou volgens hen geen vraag en al helemaal niet op het bedrijventerrein Kloosterlanden waar ook de Keulenstraat zich bevindt. Van der Cammen, die zijn vastgoed volledig met eigen middelen koopt, besloot toch te gaan renoveren. Zijn Business Center Deventer is een groot succes geworden, stelt hij. ‘Het pand telt ruim honderd units en is bijna volledig verhuurd met mooie en enthousiaste ondernemers. De tijden zijn inmiddels veranderd en de Keulenstraat is weer een levendige straat geworden in Deventer waar veel belangstelling voor is.’

Reageer op dit artikel