nieuws

ASR-vastgoedfondsen duurzamer

Beleggingen

ASR-vastgoedfondsen duurzamer
logo GRESB

Alle fondsen van ASR Vastgoed Vermogensbeheer hebben dit jaar een betere score behaald dan vorig jaar in de duurzaamheidsbenchmarkt GRESB.

De GRESB-score van het ASR Dutch Core Residential Fund steeg met maar liefst 28,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar naar 72 (op een schaal van 0 tot 100). Het fonds kreeg vier van de maximaal vijf te behalen sterren. De score van het ASR Property Fund steeg met 10,5 procent naar 64 en heeft nu drie sterren. De score van het ASR Dutch Prime Retail Fund met drie sterren steeg met 4,8 procent naar 66. Hiermee scoren alle fondsen bovengemiddeld in de peer group.

Duurzaamheid is een onlosmakelijk onderdeel van de fondsstrategieën van ASR Vastgoed Vermogensbeheer. Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft in 2016 onder andere 46 eengezinswoningen in Zeist verduurzaamd van energielabel F naar A en de verduurzaming van 474 woningen in Nieuwegein, Amsterdam en Hilversum voorbereid. Het ASR Dutch Prime Retail Fund heeft het afgelopen jaar 600 m2 aan ruimten boven winkels getransformeerd naar woonruimtes met een groen energielabel en 100 procent Green Lease-overeenkomsten afgesloten.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund en verantwoordelijk voor het mvo-team van ASR Vastgoed Vermogensbeheer: ‘Duurzaamheid maakt structureel deel uit van onze organisatie. Het is mooi om te zien dat die structurele inzet voor duurzaamheid ook dit jaar beloond wordt.’ Lizzy Butink, duurzaamheidsmanager ASR Vastgoed Vermogensbeheer: ‘We zijn trots op de progressie. Tegelijkertijd zijn we ons er van bewust dat er binnen de vastgoedsector nog veel kansen en mogelijkheden zijn om de klimaatverandering positief te beïnvloeden.’ Het in december 2016 opgerichte ASR Dutch Mobility Office Fund neemt in 2018 voor het eerst deel aan GRESB.

Reageer op dit artikel