nieuws

Intervest koopt tweede dc in Nederland

Beleggingen

Intervest heeft voor een bedrag van 14 miljoen euro een distributiecentrum in Raamsdonkveer gekocht. Verkoper is HB Capital.

Intervest koopt tweede dc in Nederland
Leen-Bakker-Raamsdonkveer-Zalmweg-45

Het nieuw verworven distributiecentrum in het Noord-Brabantse Raamsdonksveer heeft een verhuurbare oppervlakte van 20.500 m2. Het dc is goed ontsloten via de A27 (BredaAlmere) en de A59 (Moerdijk-Den Bosch), en heeft via de nabijgelegen Oosterhout Container Terminal een directe verbinding met de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Het logistieke complex werd in 2010 built-to-suit gerealiseerd voor woon- en decoratieretailer Leen Bakker, die in Raamsdonksveer zijn distributieactiviteiten voor Nederland en België heeft geconcentreerd. Van hieruit bevoorraadt Leen Bakker 75 winkelfilialen in de Benelux en organiseert hij de levering van zijn e-commerce activiteiten. Leen Bakker maakte tot voor kort deel uit van de Blokker Holding, maar is recent verkocht aan Gilde Equity Management. De huurovereenkomst met Leen Bakker heeft een vaste looptijd tot midden 2031 en genereert voor Intervest jaarlijkse huurinkomsten van ruim 1 miljoen euro.

Intervest Offices & Warehouses werd opgericht in 1996 en is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap waarvan de aandelen genoteerd zijn op Euronext Brussels sinds 1999. HB Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Blokker die zich richt op directe en indirecte investeringen in ondernemingen en in vastgoed.

DLA Piper is de juridische adviseur van Intervest bij deze transactie. HB Capital is bij deze transactie begeleid door Loyens & Loeff en CBRE.

Reageer op dit artikel