nieuws

BPL verkoopt 252 woningen aan particulier

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 25 complexen verkocht met in totaal 252 eengezinswoningen en elf garages.

BPL verkoopt 252 woningen aan particulier
Woningcomplex in Lochem, onderdeel van de door BPL verkochte portefeuillle.

De woningen liggen verspreid over Nederland. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De koper is een particuliere belegger. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

‘Wij willen een duurzaam rendement realiseren voor onze deelnemers’, zegt werkgeversvoorzitter René le Clercq van BPL Pensioen. ‘Daar hoort bij dat de portefeuille wordt ververst en woningen worden verkocht die minder goed in de portefeuille passen. De opbrengsten daarvan investeren wij in nieuwe woningen die sterker bijdragen aan onze doelstellingen.’

Kees van Harten, directeur Capital Value: ‘Er is veel interesse in woningportefeuilles van deze omvang. De interesse komt niet alleen van traditionele partijen die een uitpondscenario hanteren, maar ook van partijen die de wens hebben om de portefeuille door te exploiteren. Bij voldoende aanbod verwachten wij dat het transactievolume van 2016 – ruim 4 miljard euro – zal worden overtroffen.’

Reageer op dit artikel