nieuws

Blackstone en Quincap verzilveren kantorendeal München

Beleggingen

Blackstone en Quincap verzilveren kantorendeal München
Loopsite München

Blackstone en Quincap Investment Partners staan op het punt een kantoor in München voor ongeveer 190 miljoen euro te verkopen aan de Franse vermogensbeheerder Amundi Real Estate.

Dat bericht de Duitse vastgoedwebsite Thomas Daily. Het gaat om het gebouw Loopsite, een relatief nieuw kantorencomplex van 46.000 m2 vvo in het Werksviertel in het oosten van München. Quincap, voorheen Quantum Capital, en Blackstone kochten het kantoor najaar 2013 voor naar verluidt 130 miljoen euro. De partners zetten het gebouw dat voorjaar in de markt. De vraagprijs zou 200 miljoen euro bedragen. De verwachte verkoopprijs zal eerder rond de 190 miljoen euro, aldus Thomas Daily.

De koop is nog niet formeel afgerond. Aankomende koper is SCI Munich 104, een vehikel van Amundi Real Estate. Quincap is in 2014 opgericht door Guido Piñol en Jonas Kriebel. Onlangs kochten Blackstone en Quincap in Berlijn de Axel Springer Passage met 53.000 m2 aan kantoren en retail voor 325 miljoen euro van het Springer-uitgeefconcern. De vastgoedbeleggingsspecialist uit Frankfurt heeft inmiddels een portefeuille opgebouwd van meer dan 600 miljoen euro.

Reageer op dit artikel