nieuws

TH Real Estate betaalt 22,6 miljoen voor logistiek Waddinxveen

Beleggingen

TH Real Estate heeft namens haar European Logistics Fund een logistiek project verworven in Waddinxveen voor 22,6 miljoen euro van VolkerWessels Vastgoed en VolkerWessels Logistics.

TH Real Estate betaalt 22,6 miljoen voor logistiek Waddinxveen

Eerder meldde VolkerWessels dit nieuws al zonder financiële details. Het project omvat 14.470 m2 logistiek, 3.485 m2 kantoorruimte en een mezzanine tussenvloer van 1.110 m2. Het komt te liggen op het splinternieuwe Logistiek Park A12. Oplevering staat gepland in de tweede helft van 2018. Het complete project is voorverhuurd aan Eosta, een distributeur van groente en fruit.

De aankoop werd door TH Real Estate verricht in samenwerking met de Nederlandse partner Cording Real Estate Group. TH Real Estate is onderdeel van Nuveen, dat wereldwijd een vastgoedportefeuille beheert van 99 miljard dollar. Het betreffende fonds werd in 2016 gelanceerd voor Duitse beleggers en richt zich op logistieke projecten met een laag risicoprofiel en een hoog groeipotentieel. Het mikt op een omvang van 400 miljoen euro aan logistieke centra, verspreid over Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië.

CBRE trad op als makelaar bij deze transactie. Houthoff Buruma en Linklaters voorzagen TH Real Estate van juridisch advies.

Reageer op dit artikel