nieuws

Bouwinvest investeert 100 miljoen in Europees Hines-fonds

Beleggingen

Bouwinvest REIM heeft 100 miljoen euro geïnvesteerd in het Pan-European Core Fund van de Amerikaanse vastgoedvermogensbeheerder Hines.

Bouwinvest investeert 100 miljoen in Europees Hines-fonds

Hiermee krijgt Bouwinvest meer exposure naar winkel- en kantoorvastgoed in grote Europese steden, laat het bedrijf weten. De vermogensbeheerder treedt op namens het pensioenfonds van de bouw (bpfBouw) en profiteert met deze investering van een sterke economische opleving in deze regio. Ook komt de belegger een stap dichterbij het doel om het aandeel van internationale investeringen in de totale portefeuille te verhogen van 35 naar 40 procent.

Stephen Tross, managing director International Investments bij Bouwinvest REIM, zegt: ‘Bouwinvest verhoogt de allocatie naar internationale vastgoedmarkten om een grotere risicospreiding te bereiken tegen een optimaal rendement. Internationaal zijn wij op zoek naar gelijkgestemde investeringspartners, die ons kunnen helpen met het behalen van onze rendementsdoelstellingen. Hines is zo’n partner.’

Het Pan-European Core Fund heeft ongeveer 860 miljoen euro aan beheerd vermogen in de sterkste, meest volwassen en transparante vastgoedmarkten in Europa. Het fonds laat een stabiel nettodividendrendement van tussen de 4,0 en 4,5 procent per jaar zien. Het open-end beleggingsfonds heeft een laag risicoprofiel, de focus ligt op hoogwaardig kantoor- en winkelvastgoed op binnenstedelijke locaties.

De portefeuille omvat vastgoed in Berlijn, Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart, Parijs, Dublin, Londen, Edinburgh, Barcelona, Madrid, Florence, Milaan en Kopenhagen. Hines staat in de top 10 van de Top 100 Investment Managers Survey 2016 van IPE Real Estate. Bouwinvest krijgt een plek in de raad van advies van het fonds. Hierdoor kan het de belangen van het pensioenfonds voor de bouw (bpfBOUW) goed behartigen.

Reageer op dit artikel