nieuws

ASR koopt kantoren van Basisfonds Stationslocaties

Beleggingen

ASR koopt kantoren van Basisfonds Stationslocaties

ASR Vastgoed Vermogensbeheer koopt de kantorenportefeuille van Basisfonds Stationslocaties C.V. De portefeuille heeft een waarde van 275 miljoen euro.

Het vastgoed wordt samen met kantoren die al in het bezit zijn van AR ondergebracht in het ASR Dutch Mobility Office Fund, een nieuw kantorenfonds waarin institutionele beleggers kunnen participeren.

Negen kantoren uit het Basisfonds Stationslocaties worden ingebracht in het ASR Dutch Mobility Office Fund. De kantoren die niet in de strategie van het fonds passen worden doorverkocht. Daarnaast worden ook twee kantoorpanden die al in het bezit zijn van ASR in het fonds ondergebracht en in een later stadium nog eens vijf objecten.

Het ASR Dutch Mobility Office Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de nabijheid van mobiliteitsknooppunten in Nederland: belangrijke trein- en metrostations en Schiphol. Dit zijn uitstekend bereikbare locaties met een dynamische omgeving. Mobiliteitsknooppunten kennen een goede mix van openbaarvervoersfuncties en lokale functies en hebben een grote variatie aan voorzieningen. Het beoogd portfolio van het kantorenfonds bestaat voor minimaal 70 procent uit kantoren, aangevuld met overige assets waarbij het zwaartepunt op parkeergarages ligt.

Dick Gort, ceo ASR Vastgoed Vermogensbeheer: ‘Na een succesvol winkel- en woningfonds bieden we institutionele beleggers nu de gelegenheid te investeren in het ASR Dutch Mobility Office Fund. De strategie van dit fonds richt zich op een selectief marktsegment; hoogwaardige kantoren gelegen nabij mobiliteitsknooppunten. Uit onderzoek blijkt dat deze kantoorlocaties een hogere huurprijs en bezettingsgraad laten zien dan andere locaties. In de toekomst worden bereikbaarheid per openbaar vervoer en multifunctionaliteit alleen nog maar belangrijker, dat maakt juist deze kantoren een aantrekkelijke investering.’

Placement Agent CBRE Capital Advisors ondersteunt ASR. Vastgoed Vermogensbeheer bij de plaatsing van het fonds. NautaDutilh is betrokken bij het fonds als juridisch adviseur en PwC als fiscaal adviseur.

De transactie van Transit 2.0 is namens verkoper Basisfonds Stationslocaties verkocht door Cushman & Wakefield in samenwerking met Houthoff Buruma. ASR Vastgoed Vermogensbeheer is in deze transactie begeleid door CBRE, PWC en NautaDutilh. 

Reageer op dit artikel