nieuws

Ierse belegger koopt Goldman-kantoor Amsterdam

Beleggingen

New Ireland Assurance heeft kantoorgebouw Sarphati Plaza in Amsterdam voor 20,59 miljoen euro gekocht. Verkoper van het 4.500 m2 grote kantoor is een dochter van Goldman Sachs.

Dat bericht Vastgoedmarkt Research op basis van Kadaster-gegevens. De koper is de besloten vennootschap Weesperplein 6, een dochtermaatschappij van het in Dublin gevestigde New Ireland Assurance Company. Verkoper is Hummingbird, een vehikel van Goldman Sachs-dochter Archon Group. Het kantoor is bijna volledig verhuurd aan partijen als Movares en Olympia Nederland. Er is nog 540 m2 kantoorruimte beschikbaar.

Sarphati Plaza ligt vlak bij het Amstelhotel in het centrum. Het kantoor aan Rijnspoorplein 10-38 omvat 4.500 m2 kantoorruimte (vvo) verdeeld over tien verdiepingen en een ondergelegen parkeergarage van twee verdiepingen met 59 parkeerplaatsen. Hummingbird kocht het kantoor eind 2014 van PingProperties als onderdeel van het toenmalige Office Fund II. Valad Europe kreeg van Goldman Sachs het mandaat voor het asset en property management van deze portefeuille waaronder dus Sarphati Plaza. (MvL) 

Reageer op dit artikel