nieuws

Pensioenfonds BPL belegt in energiezuinige woningen

Beleggingen

Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 43 zeer energiezuinige woningen aangekocht in Amersfoort. De woningen in de wijk Vathorst, gerealiseerd door Heijmans, zijn allemaal verhuurd.

Met de acquisitie voegt BPL opnieuw zeer energiezuinige huurwoningen toe aan zijn portefeuille. Eerder kocht het pensioenfonds in Veenendaal 55 woningen, waarvan de bewoners geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken. BPL wil in 2030 minimaal de helft van de woningportefeuille naar een energieneutraal niveau hebben gebracht.  De 43 woningen aan het Bodenmeer in Amersfoort hebben een gemiddelde oppervlakte van 123 vierkante meter en een energieprestatiecoëfficiënt (epc) van 0,0. Daarmee lopen ze vooruit op wetgeving die vanaf 2020 gaat gelden. Voor de energievoorziening wordt gebruikgemaakt van een individuele warmte-koudeopslag, aangevuld met zonnepanelen op de daken. Huurders hebben door deze voorzieningen een heel lage energierekening.

Reageer op dit artikel