nieuws

Xior koopt studentencomplex Eindhoven

Beleggingen

Xior Student Housing heeft voor 10,4 miljoen euro een studentenpand met 95 units in Eindhoven gekocht. Het verhuurde complex is eind 2015 opgeleverd. Xior heeft dit jaar al 830 studentenunits in Nederland gekocht.

Het complex ligt aan de Kronehoefstraat op de hoek met de Kloosterdreef. Het betreft een transformatie van een voormalig ggz-pand. Het Belgische vastgoedfonds noemt geen koper. Het voormalige zorggebouw is echter gekocht en ontwikkeld door de Eindhovense projectontwikkelaar Bakker/Hommen Waerdevast.

Het pand – omgedoopt tot The Spot – omvat 95 zelfstandige ‘student smart city lofts’ met een gemiddelde oppervlakte van 27 m2. De verwerving gebeurde door overname van 100 procent van de aandelen van de betrokken vastgoedvennootschap. Het pand zal een verwachte totale jaarlijkse huur genereren van 652.000 euro. De verkoper heeft een huurgarantie verschaft voor een termijn van twee jaar.

Het studentencomplex is volledig uitgerust, met een digitaal sluitsysteem, snelle internetverbinding en digitaal televisiesignaal en camerasysteem. De studenten kunnen gebruikmaken van de gemeenschappelijke ruimten, zoals een fietsenberging, gemeenschappelijke binnenplaatsen en een wasplaats. Het pand ligt in de nabijheid van de Technische Universiteit Eindhoven en de treinstations van Eindhoven.

Xior heeft dit jaar tot nu al 735 studentenwoningen gekocht in Nederland. Het gaat om woningen in getransformeerde en nieuwbouwpanden in Den Haag, Rotterdam, Delft, Maastricht en Breda. Christian Teunissen, ceo van Xior: ‘Wij zijn verheugd om met deze acquisitie een nieuwe studentenstad te kunnen betreden, met een opwaarts potentieel wat het aantal studenten betreft. Hiermee voeren wij de groeistrategie van Xior met overtuiging verder uit.’ (MvL)

Reageer op dit artikel