nieuws

Innova koopt Luzac-pand Utrecht

Beleggingen

Innova Investments uit Amsterdam heeft een gebouw aan Diaconessestraat 1 in Utrecht voor 4,7 miljoen euro gekocht. Huurder is Luzac.

De verkoper was Investore Holding tezamen met Woon Beheer. De huuropbrengst van het gebouw bedraagt ongeveer 300.000 euro. De koopsom bedroeg 4,7 miljoen euro kosten koper, wat correspondeert met een brutoaanvangsrendement van 6,4 procent. Het karakteristieke jarendertig-gebouw van 2.600 m2 vvo ligt in het statige museumkwartier van Utrecht.

Het gebouw is verhuurd aan het Luzac, waar voorheen het Christelijk Gymnasium Utrecht gevestigd was. Luzac zelf is onlangs overgenomen door haar branchegenoot NCOI. Innova Investments zal het object in eigen portefeuille houden. Innova heeft het pand gekocht vanwege de centrale ligging, de kwaliteit van de huurder en het gebouw en de toekomstbestendigheid ervan. Innova is ook aankopen van plan in Utrecht, Amsterdam en Den Haag met hetzelfde profiel.

Reageer op dit artikel