nieuws

Woningbeleggingsmarkt houdt de vaart erin

Beleggingen

De Nederlandse woningbeleggingsmarkt houdt de vaart erin met dank aan institutionele partijen. Over de periode tussen 1 januari en 18 november 2015 registreerde Vastgoedmarkt voor 2.600 miljoen euro aan woningbeleggingen.

Woningbeleggingsmarkt houdt de vaart erin

Daartegenover staat een totaal van 3.250 miljoen euro in heel 2014. Met nog veel transacties in de pijplijn kan het beleggingsvolume uit 2014 in 2015 worden geëvenaard.  

Van de echt grote transacties moet de Nederlandse woningbeleggingsmarkt het in 2015 niet hebben. De grootste deals staan in de schaduw van die van 2014 doordat geen grote portefeuilles beschikbaar waren. Dat gemis werd deels gecompenseerd door de grote stroom middelgrote transacties. Vastgoedmarkt registreerde in 2015 tot nu toe 23 transacties in de categorie van 40 miljoen euro of meer. Met als grootste uitschieter de aankoop voor 150 miljoen euro van 814 eengezinswoningen, 462 appartementen en 110 garageboxen door Ned REIM, namens een particuliere belegger.

Zie ook de Vastgoedmarkt Woningspecial, die 17 december verschijnt.

Reageer op dit artikel