nieuws

Prime Pitch koopt 95 woningen Breda

Beleggingen

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van een recent nieuw gebouwd woningcomplex met 95 studentenwoningen aan de Donkvaart in het centrum van Breda.

Prime Pitch koopt 95 woningen Breda

Verkoper is Ontwikkelingscombinatie Donkvaart, een samenwerking van Pakhuys Vastgoed en Vers Vastgoed, beide uit Breda. Het gebouw is ontworpen door Rienks Architecten en dit jaar gebouwd door Bouwgroep Moonen. Prime Pitch realiseerde deze aankoop voor een kleine groep professionele investeerders.

Het vastgoedobject is gunstig gelegen ten opzichte van de binnenstad, onderwijsinstellingen en winkelvoorzieningen. De oplevering van het gebouw vond in september 2015 plaats. De woonunits zijn inmiddels, op twee na, allemaal verhuurd. Het betreft in totaal 95 onzelfstandige woonruimten, in grootte variërend van 20 tot 30 m2. Daarnaast zijn er acht gemeenschappelijke keukens en andere gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw opgenomen en beschikt het over tien parkeerplaatsen en een eigen fietsenstalling. Het object heeft energielabel A++.

De investering is ingegeven door de vraag van investeerders naar stabiele, voorspelbare kasstromen. De grote vraag naar goede en moderne woonruimte voor studenten sluit hier, naar de mening van Prime Pitch, goed bij aan. Hoewel Breda geen universiteitsstad is, studeren er ruim 22.500 studenten in Breda, van wie het merendeel (15.000) studeert aan de Avans hogeschool. In totaal telt de stad vijf onderwijsinstellingen.

De financiering werd verstrekt door NIBC. Het eigen vermogen is geplaatst bij een aantal cliënten van Wilton Family Office. Prime Pitch, vermogensbeheerder en investeerder in vastgoed, heeft de acquisitie en structurering voor deze private placement verzorgd en zal ook het assetmanagement voor haar rekening nemen. De investeringsfocus van Prime Pitch is gericht op winkelvastgoed, zorgvastgoed en residentiële vastgoedbeleggingen in Nederland en Duitsland. Prime Pitch treedt op als initiator, manager en co-investeerder van vastgoedinvesteringen.

Reageer op dit artikel