nieuws

Icon Real Estate koopt New Babylon Den Haag

Beleggingen

Icon Real Estate heeft kantoren- en retailcomplex New Babylon gekocht van Babylon Den Haag. Icon is de prime vastgoedportfolio van Victory Advisors en is gericht op de Benelux.

Icon Real Estate koopt New Babylon Den Haag

Het verkochte complex bestaat uit twee kantoorgebouwen: City Offices (15.428 m2) en Center Offices (18.611 m2). Daarnaast bevat het complex een winkelcentrum (11.429 m2) gelegen op de begane grond en eerste verdieping. De kantoren zijn onder meer verhuurd aan TNO en NLO. Huurders van het winkelcentrum zijn onder meer Mango, Vero Moda, Cool Cat, AKO, SPAR en De Tuinen.

New Babylon, direct gelegen naast Den Haag Centraal, werd tussen 2003 en 2012 volledig gerenoveerd en uitgebouwd tot een multifunctioneel en hoogwaardig complex. Er werden twee kantoorgebouwen en twee woontorens van respectievelijk 100 en 140 meter hoog om het oorspronkelijke gebouw heen gebouwd en het winkelcentrum werd uitgebreid. 

Naast het complex heeft Icon ook de wko-installatie verworven. Deze installatie levert warmte en koude aan geheel New Babylon, inclusief de woningen en het gebouw van Leiden University College The Hague.

Rutgers & Posch, Deloitte, Heren2 en CBRE adviseerden Victory Advisors. Houthoff Buruma, Meijburg & Co en JLL begeleidden Babylon Den Haag.

Reageer op dit artikel