nieuws

Duitse belegger koopt twee panden in Dordrecht

Beleggingen

Quadoro Doric Real Estate kocht van Dudok Groep aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht nummer 120, het multifunctionele gebouw Post120 (9.000 m2), en nummer 40, kantoorgebouw Dok40 (4.100 m2).

Duitse belegger koopt twee panden in Dordrecht

Post120 is het voormalig postkantoor en postsorteercentrum dat Dudok Groep met architect DAM & Partners en transVORM heeft omgebouwd. Huurders zijn onder anderen de Zweedse multinational TetraPak en de Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid. Het gebouw biedt verder plaats aan een supermarkt van Dirk van den Broek, enkele speciaalzaken, een restaurant, appartementen en eigen parkeervoorzieningen. Quadoro betaalde 19.794.203 euro (Kadaster).

Het naastgelegen kantoorgebouw Dok40 is volledig verhuurd aan Jeugdbescherming West en Stichting Mee. Bij het gebouw horen zestig parkeerplaatsen. Quadoro betaalde 7.421.036 euro (Kadaster).

De Duitse belegger Quadoro Doric Real Estate GmbH is portefeuillemanager van het open ended special fonds AIF Vescore Sustainable Real Estate Europe. Dit fonds heeft de beleggingsfocus op duurzame gebouwen.

Quadoro Doric Real Estate GmbH liet zich rondom de aankoop bijstaan door Cushman & Wakefield (commercieel), Houthoff Buruma (juridisch), PwC (Fiscaal) en Search (technisch). Verkoper, de ontwikkelende belegger Dudok Groep, nam Schaap en Cavim in de arm voor juridisch advies en EY voor fiscaal advies.

Reageer op dit artikel