nieuws

Bouwinvest koopt 475 appartementen Nautique Living

Beleggingen

Bouwinvest heeft namens het Bouwinvest Residential Fund van Noordas 475 vrijesector-huurappartementen, 142 parkeerplaatsen en 1.000 m2 commerciële ruimte gekocht in het project Nautique Living op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord.

Bouwinvest koopt 475 appartementen Nautique Living

Noordas is een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed.

Nautique Living wordt een levendig appartementencomplex met een mix aan functies. Naast de vrijesector-huurappartementen komen er ruim 400 studentenwoningen, commerciële ruimten en mogelijk een hotel. Het project ligt op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Het gebied kenmerkt zich door een industriële uitstraling met een veelheid aan functies. Langzamerhand transformeert het gebied naar een plek om te wonen, werken en te recreëren. Twee torens van 60 meter hoog en de toepassing van robuuste materialen kenmerken de bijzondere, industriële architectuur, een ontwerp van Oever Zaaijer.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest: ‘Het tekort aan woningen voor starters en een- en tweepersoonshuishoudens in de middeldure huursector in Amsterdam, in combinatie met de toenemende populariteit van Amsterdam-Noord, maakt Nautique Living een zeer gewenst beleggingsobject. Met de pont voor de deur ben je in 14 minuten bij het Centraal Station. Ideaal voor deze doelgroep.’

De realisatie van Nautique Living wordt in twee fases uitgevoerd. Fase 1 bestaat uit 250 vrijesector-huurwoningen, alsmede de studentenwoningen en een parkeergarage met daarop gezamenlijke binnentuin. Het begin van de bouw van fase 1 is voorzien in januari 2016. Fase 2 betreft 225 vrijesector-huurappartementen en mogelijk een hotel. De bouw van fase 2 moet beginnen in mei 2016. De uitvoering van het gehele project is in handen van Pleijsier Bouw.

Namens COD, Borghese en Verweij Mungra is BNP Paribas Real Estate betrokken als adviseur. NautaDutilh heeft de verkoper juridisch begeleid in deze transactie.

Reageer op dit artikel