nieuws

Babsou transformeert kantoor Amstelveen naar hotel

Beleggingen

Babsou heeft van Tulip Property voor 10,6 miljoen euro (Kadaster) het kantoorcomplex gelegen aan Prof. J.H. Bavincklaan 1-3 in Amstelveen gekocht. Dit complex omvat in totaal 15.800 m2 kantoorruimte en ruim 330 parkeerplaatsen.

Babsou transformeert kantoor Amstelveen naar hotel

De hoogbouw (veertien verdiepingen) zal worden getransformeerd tot hotel. De laagbouw (zeven verdiepingen) zal gedeeltelijk in gebruik worden genomen door het Business Center dat nu nog gevestigd is in het naastgelegen kantoorgebouw (3.000 m2). Ongeveer 3.500 m2 van deze laagbouw zal worden verbouwd tot short-stay-appartementen. Babsou heeft hiervoor zeer langjarige huurcontracten afgesloten.

Het business center zal rond 1 april 2016 operationeel zijn. Het hotel en de appartementen zullen eind 2016 in exploitatie worden genomen. Door deze transformatie zal 12.000 m2 uit de kantorenmarkt worden genomen en wordt een nieuwe levendige functie toegevoegd aan het kantorengebied Kronenburg.

Adviseurs voor koper Babsou bij de aankoop waren Colliers International (commercieel) en Corten de Geer (juridisch). Als notaris trad Westerdok Notariaat op. Verkoper Tulip Property liet zich rond de verkoop bijstaan door Van Dijk & Ten Cate (commercieel) en Simmons en Simmons (juridisch).

Reageer op dit artikel