nieuws

W.P. Carey koopt tien panden van Stern Groep

Beleggingen

De Amerikaanse REIT W.P. Carey heeft tien strategische panden van Stern Groep gekocht voor 57,2 miljoen euro.

W.P. Carey koopt tien panden van Stern Groep

Dat maakte Stern 9 november bekend. De groep huurt de panden terug tegen dezelfde prijs die ze intern in rekening brengt aan de werkmaatschappijen. De objecten zijn in gebruik bij Stern Auto (Mercedes Benz), Arend Auto, (Renault), Ardea Auto (Ford), Vireo Auto (Fiat-merken) en Heron Auto (Volkswagen/Audi).

De transactie heeft de structuur van een erfpachtlease. Stern huurt de panden terug op basis van triple net en neemt daarmee onroerendezaakbelasting, opstalverzekering en onderhoud op zich. Door de transactie daalt het balanstotaal van Stern Groep met ongeveer 10 procent, van 560,2 miljoen euro per 30 juni naar om en nabij 505 miljoen euro. De solvabiliteit stijgt van 25,8 procent naar 28,6 procent. Na aflossing van de hypotheken bedraagt de netto verkoopopbrengst 36,3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel