nieuws

Segro koopt logistieke portfolio van 93 miljoen

Beleggingen

Segro heeft voor 93 miljoen euro een logistieke portefeuille van 104.000 m2 gekocht met drie volledig verhuurde complexen. Verkoper is ontwikkelaar Dok Vast.

Segro koopt logistieke portfolio van 93 miljoen

De portefeuille heeft een gewogen gemiddelde huurtermijn van 5 jaar. Partijen zijn een prijs overeengekomen van ongeveer 93 miljoen euro, wat een netto aanvangsrendement van 6,1 procent reflecteert. Twee van de gebouwen – gelegen op bedrijventerrein Vossenberg in Tilburg van in totaal 95.000 m2 – zijn minder dan drie jaar oud. Het ene gebouw is verhuurd aan Nokia Solutions en Networks OY voor opslag en distributie van telefoonapparatuur. Het andere is verhuurd aan Tesla Motors Nederland voor het afmonteren van elektrische auto’s en het uitvoeren van tests op een speciaal door Tesla gebouwd circuit in het gebouw. Het derde gebouw van 8.600 m2 bevindt zich op bedrijventerrein De Brand in Den Bosch.

Tijs Derison, directeur van Segro Benelux, zegt in een reactie: ‘Naast het (off market) verwerven van kwalitatief zeer hoogwaardig logistiek vastgoed op een zeer aantrekkelijke locatie, zijn wij verheugd om wereldwijd erkende organisaties aan onze portefeuille toe te voegen. Tilburg is een uitstekende logistieke markt met een tekort aan hoogwaardig aanbod, weinig leegstand en een sterke vraag naar logistiek, en zal verder profiteren van de toekomstige uitbreiding van de terminal. Deze transactie is in lijn met onze strategie om te investeren in moderne, grootschalige logistieke gebouwen op belangrijke logistieke locaties in het Verenigd Koninkrijk en Europa.’

Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij begeleidde de verkoper. Stibbe en NL real estate adviseerden Segro bij deze transactie.

Reageer op dit artikel