nieuws

Haerzathe plaatst twee vastgoedfondsen

Beleggingen

Haerzathe Investments heeft twee vastgoedfondsen geplaatst bij particuliere vastgoedbeleggers. Beide fondsen waren overtekend, zo meldt de aanbieder.

Haerzathe plaatst twee vastgoedfondsen

Het gaat om 34 obligaties met een totale waarde van 3.400.000 euro van het Haerzathe Short-Term Fund I en dertien participaties van in totaal 3.250.000 in het Haerzathe Klieverink Startersfonds. Beide fondsen vallen in het programma voor private placement van Haerzathe Investments, gericht op de gekwalificeerde en ervaren vastgoedbelegger.

Haerzathe Klieverink Startersfonds financiert met een totale investering van 9.750.000 euro de aankoop en exploitatie van 217 starterswoningen aan de Klieverink in Amsterdam. De bouw is al aan de gang en de oplevering staat eind december op de agenda. De beoogde investeringstermijn bedraagt twintig jaar. Bij een verwacht rendement van 8,45 procent is de investering in twaalf jaar terugverdiend.

Bij het Haerzathe Short-Term Fund I is de verwachte IRR (internal rate of return) 7,65 procent per jaar en bedraagt de looptijd twee jaar en drie maanden. Dit fonds investeert de opbrengst van de obligatielening in vier tijdelijke modulaire huisvestingsprojecten:

  • Een zorghotel in Charlois Rotterdam met huurders ASVZ, Lelie Zorggroep en Antes en  contracten tot eind 2017 of begin 2018;
  • Een school in Amsterdam, gehuurd door het ROC van Amsterdam. De looptijd van het huurcontract is 37 maanden en ging in op 1 augustus 2015;
  • Interim huisvesting voor 300 asielzoekers in Heerlen. Huurder is het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) met een contract voor 4 jaar en 7 maanden;
  • Een schoolgebouw voor meervoudig gehandicapte kinderen in Rotterdam. De gemeente huurt het pand tot 1 januari 2017.
Reageer op dit artikel