nieuws

Bouwinvest koopt woningen in T&D Kwartier

Beleggingen

Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Residential Fund, elf appartementen en dertig eengezinswoningen met bijbehorende parkeerplaatsen in Deventer gekocht van Nijhuis Bouw.

Bouwinvest koopt woningen in T&D Kwartier

De woningen zijn bestemd voor de vrijesectorhuur en maken onderdeel uit van een binnenstedelijke herontwikkeling. Het gaat om het terrein van de voormalige blikjesfabriek van Thomassen & Drijver in Deventer. Met deze aankoop wordt het gehele plan inclusief infrastructuur voltooid.

De architectuur van de woningen is een knipoog naar het industriële verleden, met een mix van traditionele woningen die aansluiten bij de bestaande bouw en moderne panden met een meer industriële uitstraling. Het grootste deel van de wijk is inmiddels gerealiseerd. De in totaal 156 woningen zijn bestemd voor de koop, de sociale huur en de vrijesectorhuur. Het T&D Kwartier wordt een ruim opgezette wijk tegen het centrum van Deventer aan met volop groen.

De driekamer appartementen hebben een afmeting van ongeveer 70 m2. De eengezinswoningen  zijn ongeveer 120 m2 groot. De prijzen van de woningen liggen in het middeldure huursegment. Vanaf deze week wordt begonnen met de realisatie van de woningen.

Reageer op dit artikel