nieuws

ASR koopt high end retail Amsterdamse Nieuwendijk

Beleggingen

ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft het winkelpand Nieuwendijk 224 in Amsterdam inclusief bovengelegen appartementen gekocht van een particuliere belegger.

De huurder van de winkelruimte van 180 m2 is de internationale fastfoodketen Simit Sarayi. Het gehele pand is recent zeer grondig gerenoveerd. Boven de winkel zijn twee appartementen gelegen met een totale oppervlakte van 242 m2. ASR plaatst het vastgoed in het ASR Dutch Prime Retail Fund.

Edwin van de Woestijne, fund director van ASR Dutch Prime Retail Fund, stelt dat de strategie van het fonds gericht is op de beste locaties in de beste steden van Nederland. ‘De Nieuwendijk in Amsterdam behoort hiertoe. Bovendien maken recente herontwikkelingen zoals Nowadays de Nieuwendijk nog aantrekkelijker. Dat maakt deze winkel een attractieve belegging.’

Simit Sarayi is een van oorsprong Turkse broodjesketen met inmiddels twintig winkellocaties in Nederland, met name in de grotere steden en op A-locaties. De omzet van Simit Sarayi bedroeg 250 miljoen euro in 2014. Dit jaar wil de horecaformule 1 miljoen consumenten per dag bedienen in minstens 25 landen. Zo heeft de formule onlangs een winkel in de Londense Oxford Street geopend.

Het object heeft ASR gekocht van een niet nader genoemde particuliere belegger. KroesePaternotte begeleidde de transactie namens deze verkoper.

Reageer op dit artikel