nieuws

Amerikaanse belegger verwerft productielocatie Jiffy

Beleggingen

Aan de Oude Maasweg in Zwijndrecht begint Heembouw binnenkort met de realisatie van een productielocatie met havenfaciliteiten voor Jiffy International. Een Amerikaanse belegger heeft die in portefeuille genomen.

Heembouw begint rond deze tijd met het heiwerk. De nieuwe productielocatie, bestaande uit 25.000 m2 hal en 550 m2 kantoor, wordt 1 juli 2016 opgeleverd. Er zullen veengronden en andere grondstoffen worden aangeleverd, bewerkt en gemengd tot hoogwaardige substraten voor telers. Daartoe wordt de huidige insteekhaven omgebouwd tot zeehaven om coasters te kunnen laten aanmeren. Habeon Architecten maakte het ontwerp. Advies- en ingenieursbureau Uticon zal het project bouwkundig en procesinstallatietechnisch begeleiden.

Jiffy International is een wereldwijde leverancier van milieuvriendelijke vermeerderingssystemen, hydroponic systemen, potten en substraten voor de tuinbouwsector. Het bedrijf heeft strategisch geplaatste productielocaties dichtbij de veenderijen in Canada, Estland en Zweden, en bovendien fabrieken in Sri Lanka, de VS, Spanje, Japan, Nederland, Denemarken en Noorwegen.

3Stone Real Estate, Houthoff Buruma en Search begeleidden de koper bij deze transactie. Troostwijk Real Estate begeleidde de transactie namens Jiffy.

Reageer op dit artikel