nieuws

NSI koopt kantoorpand in BioScience park in Leiden

Beleggingen

NSI heeft kantoorpand Ypsilon van 9.500 m2 gekocht aan de Newtonweg in Leiden. De aankoopprijs bedroeg 15,4 miljoen euro en reflecteert een bruto aanvangsrendement van 10 procent.

NSI koopt kantoorpand in BioScience park in Leiden

Het pand is strategisch gelegen op het BioScience park nabij het station en de Universiteit van Leiden. Het Leiden Bio Science Park is een bedrijvenpark in Leiden dat zich richt op bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologiesector en is het grootste ‘life sciences’ cluster van Nederland.

Anne de Jong, CIO van NSI: ‘Het BioScience park in Leiden is een fundamenteel sterke kantorenlocatie waar wij graag onze positie wilden versterken. De focus op life sciences en de verwevenheid met de Universiteit Leiden maken deze locatie tot een hotspot voor biotechbedrijven en start-ups. Het BioScience park leent zich op termijn dan ook uitstekend voor het flexibele kantoorconcept van NSI.’ 

Het pand van 9.500 m2, waarvan 2.000 m2 laboratoriumruimte, is volledig verhuurd. Het pand is op 21 oktober 2015 geleverd. De acquisitie is gefinancierd uit de beschikbare kredietfaciliteiten.

3-stone, Search en CMS Derks Star Busmann adviseerden NSI in deze transactie. JLL en Houthoff Buruma adviseerden de verkopende partij.

Reageer op dit artikel