nieuws

Vier objecten verkocht uit Equinox-portefeuille

Beleggingen

D/L Real Estate heeft vier gebouwen uit de Equinox-portefeuille verkocht aan verschillende particuliere beleggers. Het gaat om de objecten Tolsteegsingel in Utrecht, Kastanjelaan in Ridderkerk, Penta Trade Park in Zoetermeer en Castor & Pollux in Rotterdam. Gezamenlijk hebben de gebouwen een oppervlakte van 19.000 m2.

Het pand aan de Tolsteegsingel heeft een oppervlakte van 4.100 m2 en ligt in het stadscentrum van Utrecht. Penta Trade Park in Zoetermeer is een gemengd complex van ongeveer 7.000 m2 kantoor- en bedrijfsruimte. De objecten liggen op het bedrijvenpark Lansinghage. De Kastanjelaan in Ridderkerk is door DTZ Zadelhoff verkocht aan een particuliere belegger. Het object heeft een oppervlakte van ongeveer 2.700 m2 en is gedeeltelijk verhuurd aan twee huurders.

De kantoorgebouwen Castor & Pollux in Rotterdam liggen aan de Twentestraat in Rotterdam-Zuid naast het winkelcentrum Zuidplein, dicht bij het evenementencentrum Ahoy en het Ikazia Ziekenhuis. De objecten zullen na een renovatie grotendeels voor de eigen bedrijfsvoering worden gebruikt door de koper.

De verkoop van individuele gebouwen uit de Equinox-portefeuille past binnen de strategie van het fonds, dat in 2005 werd opgericht en uit twintig objecten bestond. Hiervan resteren nog dertien gebouwen met een gezamenlijke oppervlakte van 105.000 m2.

De kopers werden begeleid door Cushman & Wakefield (Tolsteegsingel, Utrecht), Jones Lang Lasalle (Twentestraat, Rotterdam) en JNW Makelaars (Penta Tradepark, Zoetermeer). DTZ Zadelhoff is verantwoordelijk voor het assetmanagement van de Equinox-portefeuille en heeft, in samenwerking met Houthoff Buruma en DLA Piper, de eigenaar geadviseerd bij het verkoopproces.

Reageer op dit artikel